Welkom, en wat forum regeltjes

Welkom op het WFM DX forum. Om gebruik te maken van ons forum dient u zich eerst aan te melden, u krijgt een email, vervolgens stelt u zich voor, en na verificatie krijgt u volledige toegang tot het forum.
Gesloten
Gebruikersavatar
admin
Verified
Beheerder
Berichten: 174
Lid geworden op: 11 jun 2021, 12:58
Locatie: Midden-Nederland
Stationnaam: Geen stationsnaam
Contacteer:

Welkom, en wat forum regeltjes

Bericht door admin »

Welkom,

als je deze tekst leest, ben je hoogstwaarschijnlijk zeer geïnteresseerd in de mooiste hobby sinds de jaren 70~80 van de vorige eeuw. Toen begon het allemaal, en als je eenmaal met dit hobby-virus bent besmet, kom je er niet meer vanaf. Daar helpt geen vaccin tegen, dat heb je eenmaal, en gaat nooit meer weg. In de jaren 80, was het hoofdzakelijk de 3-meterband amateurs, maar door de komst van lokale radiostations moest er ruimte gemaakt worden, en werden we dus vriendelijk gevraagd :roll: om weg te gaan. Dus we gingen allemaal naar de 60cm band, luisteren met een badkuip, en de antennes werden kleiner.

Maar, het werd toch niet zoals het was, en we zochten met z'n allen naar alternatieven in de 27Mhz CB band, sommige gingen met Packet-radio verder, en veel belandden op bijvoorbeeld de 2-meterband, 70cm band en 23cm band met in hun hand zo'n mooi papiertje.

Uiteindelijk verloren we elkaar uit het oog, en pas in het jaar 2007 werd DXrapporten opgericht. Het forum voor deze rondzwervende amateurs, die maar één ding wilden. Het werd de 35cm band, antennes zijn klein, de overbruggende afstanden groot, mits je een zichtverbinding had, maar vooral de condities, die brachten ons in staat om met een zeer klein vermogen, heel ver te komen. De ontvangstrapporten van de amateurs aan de andere kant, konden dan als DXrapporten in het forum worden vermeld.

De hobby ging verder, en een paar jaar later, werd daar de 23cm ingelijfd, en ook daar werden mooie verbindingen gedraaid, antennes NOG kleiner, ideaal voor de klein behuisde. Veel amateurs van vroeger vonden elkaar weer en zo is er een grote community ontstaan, met allemaal, of beter gezegd, veelal oude amateurs, want als je in 1970 bent begonnen, dan ben je toch ergens tussen de 55 en 65 jaar ( ik schrijf dit in 2021). Anno 2019 is er nog een bandje bij gekomen, de 3.5 meterband, tja, de antennes zijn wel een stuk groter, en die komen weer een beetje overeen met die uit de jaren 70~80. Het nam een toeloop, nog meer oud gedienden werden weer actief, want ja, dat virus he, dus we zitten nu met zo'n (schatting) 600 amateurs op de 3.5 meterband.

Moraal van het verhaal, je bent waarschijnlijk ook nog uit "die tijd" en waarom sluit je je niet aan, want ik weet zeker dat je veel oudjes herkent. Jammer genoeg, en dat is het nadeel van oud worden, ontvallen ons ook wat amateurs.
2021 - Een nieuw forum. Ik schreef het al, ik schrijf dit in 2021, en het oude forum was, zoals het er nu uitziet, niet meer te redden, dat heeft zijn voor en nadelen, voordeel is dat er geen vervuiling meer is, nadeel is, dat de geschiedenis ook gaat verdwijnen, hoewel we daar wellicht een oplossing voor hebben.

Meld je ook aan, ben je nieuw, dan registreer je je even, plaats daarna een berichtje in het voorstellen topic, en daarna kijk ik of je bericht niet van een spammer komt, maar dat gaat gelukkig beter. Na controle, zal ik je bericht goedkeuren, en heb je toegang tot het forum. Zo houden we alles onder controle. Nu wordt alles op vrijwillige basis gedaan, maar ik probeer iedere dag de accounts te activeren, mocht dat niet lukken, dan heel even geduld.

Alvast veel plezier op het mooiste forum van Nederland, en hieronder nog wat regeltjes, het is meer voor de opvulling maar het schijnt te moeten :mrgreen: Kortom, wees welkom, en maak er een leuke tijd van. En wellicht gauw tot ziens op één van de jaarlijkse radio markten in Nederland en Buitenland, want ook daar kun je ons tegenkomen.

De regeltjes, liever niet, maar het kan maar gezegd zijn....


Algemeen
Hoewel deze website met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, zijn wij niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie, inclusief de postings in de forums. Aan de inhoud van deze website kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt.

Aanmelden
Na aanmelding word er van je verwacht dat je jezelf even voorstelt in het daarvoor bestemde topic , dit is tevens het enige topic wat zichtbaar is voor nieuwe ongeautoriseerde aanmelders .
Als je je hebt voorgesteld heb je vrije toegang .


Forumgebruik
Wij behouden ons het recht gebruikers bij onrechtmatig gebruik van de website te weren, om zo de forums zo overzichtelijk en leuk mogelijk te houden. Bij onrechtmatig gebruik verstaan wij o.a.: nutteloze en/of talloze gebruikersnamen aanmaken, stelselmatig mensen publiekelijk uitdagen en/of beledigen,bedreigen, grof taalgebruik (ondanks onze filter), reclame maken,en acties ondernemen waardoor eventueel schade aan onze website zou kunnen ontstaan. Ook is het niet toegestaan om berichten die op het forum zijn gepubliceerd elders online te plaatsen.


Activiteit forum
We willen graag een actief forum houden, dat houdt in, dat we graag zien dat je actief bezig bent op het forum. Ons vorige forum wat 14 jaar actief was, waren 267 gebruikers niet actief, dat wil zeggen, dat gebruikers geregistreerd zijn, maar nooit meer op het forum zijn geweest, of ook geregistreerd, en nog nooit in de 14 jaar één of meerdere berichten heeft gepost.
Daarom hebben gaan we het hier anders doen, gebruikers die geregistreerd zijn, en een jaar niets hebben gepost, krijgen een email, en worden verzocht om actief op het forum bezig te zijn. Zo houden we juist het forum levend. Gebruikers die geregistreerd zijn, en hun account niet hebben geactiveerd, krijgen 2 emails, om te vragen alsnog te doen. In beide gevallen, als er na 375 en 385 dagen na registratie ( dat is 1 jaar, en 10 dagen voor de 1e email, en 1 jaar en 20 dagen na de 2e email) het account verwijderd worden, want dat zou betekenen dat je geen interesse meer hebt.
Zo houden we het forum, actief, en schoon tegelijk.


Blokkering
Bij herhaling van overtredingen wordt de gebruiker geblokkeerd van de volledige website. Bij bedreigingen, naar wie dan ook wordt de gebruiker per direct geblokkeerd van de website. Hierover valt niet in discussie te gaan !!


Groet,
Site Admin
Beheerder van dit forum, meer kan ik er ook niet over vertellen. :roll:
:arrow: Iets te koop, en een groter bereik creeren? Plaats je advertentie ook op https://piratenmarkt.nl :toppie2:
Gesloten