Links

DXrapporten-Youtube kanaal
DXrapporten.nl heeft nu zijn eigen Youtube kanaal, met opnamen van diverse amateurs. Nostalgie ten top, want de eerste opnamen komen uit het jaar 2007, de begintijd van de 35cm band. Heb je zelf een opname, en je wilt deze ook op het kanaal laten zien, stuur dan even een mailtje naar de Admin. Je video verschijnt dan met jouw naam als je dat wilt, op Youtube. Laten we zorgen dat dit youtube kanaal HET kanaal wordt van de 35cm band.


Propagation map

Handige map waar realtime conditie informatie wordt weergeven. Let op, dit is informatie die wellicht niet altijd relevant is voor de 35cm of 23cm band.


Tropo voorspelling, 6 dagen vooruit
6-DAY forecast of vhf, uhf & microwave radio & tv signal strenght & interference


Zendamateur-Marktplaats.nl
Sinds 2016 online, nu een goede vervanger omdat 2dehands.nl is gestopt. Een site met de nadruk op 2dehands spullen, met de mogelijkheid tot nieuwe producten in aparte rubriek. Voor 2dehands zendamateur verkopen.

Zendamateur.com
Sinds 2005 online, en de meest toonaangevende website voor de legale zendamateur. Vele zendamateurs zijn actief op dit forum, waar net als op ons forum wordt gediscussieerd over van alles en nog wat, met het zendamateurisme als hoofddoel.

Afstandmeten.nl - Bereken de afstand van jouw verbindingen!
Het blijft een leuke hobby, dat radio maken, maar je wilt misschien ook wel weten wat nu de afstand was naar je tegenstation. Dat is simpel te bereken op deze website. Plaats de muis als beginpunt, jouw locatie dus, op de kaart, er verschijnt nu een marker. Vul links bovenaan de locatie van jouw tegenstation in, en whalla, het aantal kilometers hemelsbreed is berekend.
Doe je voordeel ermee!


Windfinder
Mooie site met de stroming van de wind. Een bezoekje waard.

Meer dan 45000 locaties wereldwijd
Windfinder biedt wind en weersverwachtingen voor meer dan 45000 locaties (“spots") wereldwijd die relevant zijn voor kitesurfers, windsurfers, surfers, zeilers en paragliders. De meeste van deze plekken zijn locaties waar dergelijke sporten worden beoefend, evenals plezierhavens, of opstijg- en landingsplekken.

Meer dan 21000 weerstations
We bieden een uniek, wereldwijd netwerk van weerstations. De huidige windsnelheid, windrichting, luchttemperatuur, luchtdruk en andere waarden op deze locaties kan in real-time worden bekeken. Dit is bijzonder handig in meer complexe regio's of om het huidige weersbeeld op jouw locatie te bekijken.


Geavanceerde weerkaarten
Vind de meest windrijke en beste plaatsen om te zeilen, kitesurfen, windsurfen, surfen, etc. in één enkel overzicht. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om een overzicht te krijgen van de algemene weergesteldheid met onze goed leesbare, geanimeerde windvoorspellingskaarten of, als u dat verkiest, hun statische equivalent.


Radionerds.com
Radionerds is een volledig vrije en open bron voor informatie over radio restauratie. Ons doel is het behoud van informatie, niet controle en beperkingen. Wij willen dat u deze handleidingen kopieert en dupliceert waar u maar wilt, het punt hier is om deze handleidingen zo gemakkelijk te vinden te maken op het internet, dat niemand de moeite zou nemen om een CD te kopen of een of andere CIA/MI-6 regeling van authenticatie te proberen om u toe te staan iets te hebben dat PUBLIC DOMAIN is. Dat klopt burgers, US militaire handleidingen zijn allemaal Public Domain!... kopieer ze - allemaal... zet ze op je eigen site, zet ze op de site van je vriend, kopieer ze naar een thumb drive en stuur ze naar je tante Minnie, wat dan ook. Ze verkopen of de toegang beperken is *verkeerd*, daarom maken we het makkelijk voor iedereen om ze te krijgen.


Partnersites:

URL24.nl
Nederlandse website om een lange url, te verkleinen. Zeg maar, de Nederlandse bit.ly
Ideaal als je op het forum een korte url wilt vermelden, terwijl het een lange url is. Ook natuurlijk te gebruiken op Social Media.

Verberg je IP, surf anoniem
Steeds vaker wordt onze privacy geschonden, en om dat enig zins tegen te gaan, kun je een VPN verbinding opzetten.
De VPN van ExpressVPN is bijvoorbeeld zo'n service, die je privacy beschermt.

PiratenMarkt.nl - De marktplaats voor de echte piraat
Afbeelding


Weet je een website die hier ook vermeld kan worden? Stuur even een mailtje naar de admin, dan wordt deze hier ook vermeld.